15 Temmuz 2011 Cuma

Venezüella Simon Bolivar Senfoni Orkestrası ilk kez İstanbul'da!


Venezüella Simon Bolivar Senfoni Orkestrası ilk kez İstanbul’da!

İKSV, tüm dünya için ilham verici bir örnek oluşturan El Sistema’nın kurucusu José Antonio Abreu ile dünyaca ünlü şef Gustavo Dudamel yönetimindeki Venezüella Simón Bolívar Senfoni Orkestrası’nı Ağustos ayında üç günlük etkinlikler serisiyle İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor.
El Sistema’da yetişmiş, şimdiden efsaneye dönüşen genç ve yetenekli şef Gustavo Dudamel yönetimindeki Venezüella Simón Bolívar Senfoni Orkestrası iki özel konser için ilk defa İstanbul’a gelecek. Şef Gustavo Dudamel yönetimindeki Venezüella Simón Bolívar Senfoni Orkestrası, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 8 Ağustos Pazartesi ve 9 Ağustos Salı akşamları Haliç Kongre Merkezi’nde iki özel konser verecek.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı, iki konserin yan sıra orkestra üyeleriyle Türkiye’den öğrencileri bir araya getirecek provalar ile sistemin kurucusu José Antonio Abreu’nun katılımıyla bu modelin Türkiye’de nasıl uygulanabileceği üzerine paneller düzenlemeyi de planlıyor.
1975’ten bu yana, farklı politik görüşlerden 10 farklı yönetimin desteğini alarak bugünkü hayranlık uyandıran konumuna gelen El Sistema, devlet ve bağışçıların destekleriyle yaşatılıyor. Gençleri müzikle kucaklayan, yoksulluğun ve suçun dünyasından uzaklaştırarak onları üreten bireyler haline getiren El Sistema, bugün 280 müzik merkezinde 350.000 gence ulaşan, bünyesinde 150’yi aşkın gençlik, 70 çocuk ve 30 senfoni orkestrası barındıran geniş çaplı bir sosyal sistem. Önümüzdeki beş yıl içinde Venezüella’da bir milyon çocuğa ulaşmayı hedefliyor.
El Sistema’dan yetişen en yetkin müzisyenlerin bir araya geldiği Venezüella Simón Bolívar Senfoni Orkestrası, çalışmalarını günümüzün en parlak şeflerinden Gustavo Dudamel yönetiminde yürütüyor. Dünyanın en iyi ilk beş gençlik orkestraları arasında gösterilen ve en seçkin festivallerde ve salonlarda konserler veren bu orkestra, bu yaz Salzburg Festivali ve Londra BBC Proms’dan sonra İKSV’nin ev sahipliğinde iki özel konser için İstanbul’a gelecek.
Henüz 23 yaşındayken Gustav Mahler Uluslararası Orkestra Şefliği Yarışması’nı kazanıp tüm dikkatleri üzerine toplayan Gustavo Dudamel müzik yaşamına El Sistema’da keman öğrenerek başladı. Hem orkestrasına hem de dinleyicilere verdiği müthiş enerjisiyle Dudamel, günümüzün en başarılı şeflerinden biri olarak kabul ediliyor.
Biletler Ne Zaman, Nerede?
Merakla beklenen bu etkileyici konserlerin biletleri 28 Mayıs Cumartesi gününden itibaren:
• Biletix satış noktaları,
• Biletix çağrı merkezi (0216 556 98 00),
• www.biletix.com ve
• İKSV’den (Nejat Eczacıbaşı Binası, Sadi Konuralp Caddesi No:5 Şişhane, Pazar günleri hariç her gün 10.00–18.00 arası) satın alınabilir.
Venezüella Simón Bolívar Senfoni Orkestrası biletlerinin fiyatları 300 TL, 200 TL, 150 TL, 90 TL ve öğrenci 25 TL. Bilet alımlarında kredi kartı da geçerli. Lale Kart sahipleri her zaman olduğu gibi biletlerinde %25’e varan özel indirimlerden yararlanabiliyor. Lale Kart sahipleri için indirimli ön satış dönemi 27 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder